Ons team


KATLEEN SEGERS


“Wat is er mooier dan jezelf elke dag opnieuw kleine momentjes van rust te gunnen om je lichaam en geest in balans te houden. Als je deze momenten bewust kan beleven, kan je elke dag opnieuw van het leven genieten…”!


Ik ben Katleen, echtgenote van Luc en fiere mama van reeds 3 volwassen kinderen Arnout, Niels en Anneline.


Ik ben in ’92 afgestudeerd als kinesiste. 

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in een ziekenhuis, ben ik ondertussen al 10 jaar actief in mijn zelfstandige praktijk: My Balance. 

Mijn specialisatie is het behandelen van stressgerelateerde klachten. Dit gaat van hyperventilatie, burnout klachten tot steeds terugkomende klachten zoals hoofdpijn, migraine, nekpijn, rugpijn. Ook bij kinderen kunnen zich reeds stressgerelateerde klachten manifesteren zoals moeilijk inslapen, faalangst, chronische hoofdpijn en buikpijn.

Ik ben mij de laatste jaren dan ook meer en meer gaan specialiseren in het ontstaan van stress in ons lichaam en de gevolgen hiervan op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.  


Lichamelijke klachten zijn altijd een signaal van ons lichaam... Ik begeleid mensen door op  een fysieke manier of via het bewustzijn hun klachten te verhelpen en te leren begrijpen. Het is zo fijn om mensen stap voor stap te zien groeien in het terug leren voelen van hun emoties, leren genieten van tijd te nemen voor zichzelf, leren bewust te ademen, leren bewust te bewegen en zo terug thuis te komen in hun eigen lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat dit bewustwordingsproces ertoe bijdraagt dat mensen makkelijker voelen waar ze nood aan hebben doordat ze zichzelf beter begrijpen en leren kennen. Ze staan bewuster in het leven en ervaren meer innerlijke rust.


Daar deze weg voor iedereen anders is, maakt dat elke behandeling ook uniek is en wordt afgestemd op ieders unieke noden en behoeften. De rode draad door mijn behandelingen is een mix van fasciatherapie, ontspanningstherapie en fundamentele kinesiologische communicatie. 


Naast mijn job als kine ben ik ook Yogadocente.  

Ik geef  wekelijks yogalessen aan volwassenen. Yoga biedt de mogelijkheid om de harmonie tussen je mind en je lichaam te ervaren. Dit bekom je door gedurende een uur alleen de focus bij jezelf te brengen, de dag even te laten voor wat hij is en te bewegen met respect voor je eigen grenzen. 


U kan bij mij steeds terecht in mijn praktijk of aan huis na telefonische afspraak op 0473/94.73.35 of via mail: katleen.segers@mybalance.be

ANNELINE VERBEECK


"Focus op wat je lichaam voor je doet in plaats van hoe het eruit ziet!"


Ik ben Anneline en ben afgestudeerd in 2022 als diëtist. Ik ben een gepassioneerde en gedreven persoon die zich ten volle inzet in het begeleiden van mensen.


Als dochter van Katleen Segers heb ik mijn mama zien openbloeien wanneer ze begon te werken als zelfstandige kinesist en kon ik alleen maar opkijken naar hoe zij een goed draaiende praktijk uit de grond stampte. Ik ben dan ook heel enthousiast om mee te mogen starten bij haar in de praktijk. 


Tijdens mijn studies merkte ik vaak de gevoeligheid rond het onderwerp "gewicht"! Dit zowel bij de jeugd als bij volwassenen. De verandering van het lichaam wordt vaak gezien als iets slechts. Het is echter maar de vraag of dit effectief "slecht" is. Mijn missie is om mensen zich terug gelukkig in hun vel te laten voelen met een gebalanceerde eet- en levensstijl, ongeacht het cijfer op de weegschaal. 


In het laatste jaar van mijn studies heb ik mijn afstudeerwerk geschreven over intuïtief eten bij patiënten met een eetbuistoornis. Het werd me al snel duidelijk dat intuïtief eten een meerwaarde biedt voor alle mensen.


Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mensen te educeren over voeding, daarom ben je voor het krijgen van voedinseducatie aan het juiste adres.


Zelf ben ik lactose-intolerant wat vroeger altijd men intresse opwekte. De vragen die steeds door mijn hoofd gingen, waren: hoe wordt lactosevrije melk gemaakt, hoe kan het dat je opeens lactose-intolerant kan worden...

Zit je ook bepaalde vragen of heb je onlangs een diagnose gekregen van een allergie of intolerantie en weet je niet goed hoe je verder moet? Ik help je graag met zowel het aanbieden van de juiste voeding als met het leren lezen van de etiketten op voedselverpakkingen.


Ik vind het enorm belangrijk om steeds bij te leren. Net daarom ben ik volop bezig met het volgen van verschillende opleidingen. De opleidingen die ik momenteel aan het volgen ben zijn: 

  • ACT cursus bij ACT academie 
  • Basiscursus eetstoornissen bij Eetexpert
  • Intuïtief eten voor diëtisten bij Celien Rombouts 


U kan steeds bij mij terecht na een telefonische afspraak op 0476/57.46.78. of via mail: anneline.verbeeck@mybalance.be 


Nieuwegen 11 1910 Kampenhout 

Copyright @ My Balance 2016