tieneryoga

Tieneryoga (14+)

Tieners ondergaan grote veranderingen zowel op fysiek als op emotioneel vlak. Voor de ene is dit een leuke tijd, voor de andere helemaal niet. Het is een periode waarin vrienschap centraal komt te staan maar waarin ze ook heel vatbaar zijn voor hetgeen anderen over hen denken. Het is vaak een drukke periode met veel hobby’s en op school wordt er ook veel van hen verwacht. Hierdoor kunnen ze soms het gevoel hebben van veel te moeten waardoor stress kan ontstaan en hun zelfvertrouwen op een laag pitje kan komen te staan. Op sommige momenten hebben ze teveel energie en op andere momenten te weinig energie .

In de Tieneryoga staat ‘ gewoon jezelf zijn ’ centraal.

Door middel van allerlei ademoefeningen,uitdagende houdingsoefeningen,groepsoefeningen, concentratieoefeningen, geleide meditaties en ontspanningsoefeningen gaan ze op ontdekking naar hun eigen kracht en mogelijkheden. Ze leren zichzelf waarderen zoals ze zijn en de anderen aanvaarden zonder steeds te oordelen.

Tijdens de yogalessen werken we rond thema’s die dicht bij hun leefwereld aansluiten zoals: vriendschap, respect, zelfbeeld, faalangst,…

We geven eveneens tips hoe we bepaalde oefeningen in het dagelijkse leven kunnen toepassen zoals bijvoorbeeld tijdens de examens of om tot rust te komen voor het slapengaan…

Tieneryoga is door de afwisseling tussen actie en tot rust komen een uurtje per week tijd maken om tot jezelf te komen !!

Waar en wanneer kan je deelnemen?

Terug naar yoga..