kinderyoga

kinderyoga

Kinderyoga (9-12 jaar)

We leven in een maatschappij waar de werkdruk heel hoog ligt. We leggen hierdoor ook de lat voor onszelf steeds hoger en staan steeds vaker onder spanning en stress… Er mag geen kostbare tijd verloren gaan... We proberen elke dag steeds zo efficient mogelijk te organiseren…

Maar… we nemen ook onze kinderen hierin mee!

Onze kinderen staan ook onder een grote prestatiedruk op school, in de sportclub …waardoor ze steeds minder tijd krijgen om gewoon KIND te zijn, tijd krijgen om zichzelf te ontdekken, op tijd en stond tijd krijgen om tot rust te komen. Het is niet voor niets dat de cijfers van jongeren met psychische problemen elk jaar stijgen.

Bij kinderyoga is er geen sprake van prestatiedruk… De kinderen leren bewust te worden van hun ademhaling, ontwikkelen hun zintuigen, leren sociale vaardigheden waardoor ze zichzelf en anderen leren accepteren zoals ze zijn. Hierdoor ontwikkelen ze een positieve houding die hun zelfvertrouwen ten goede komt. De lessen zijn opgebouwd uit een afwisseling van simpele maar zeer doeltreffende dynamische bewegingen en ontspanning. Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van zichzelf, ze leren hun eigen grenzen kennen en respecteren. In kinderyoga is zorg dragen voor jezelf met respect voor de ander heel belangrijk. Elke les staat in het teken van of een bepaald avontuur vb: indianen avontuur, of een bepaald thema vb: de dierentuin, het bos, of een bepaalde morele waarde vb: zelfvertrouwen, eerlijkheid, of een bepaald sprookje. Alle oefeningen die in de les aan bod komen hebben een positieve uitwerking op het zenuwstelsel en daardoor ook het gehele immuunsysteem. Zeer doeltreffend dus!

Waar en wanneer kan je deelnemen?

Terug naar yoga..